Seizoen 5, aflevering 2:
Bizar!
IIn gesprek met Imene Trabelsi, professor in marketing of the IOC (de 1e afkorting en nee, niet het Internationaal olympisch committee ...😃 ) International Olive Counciltijdens de WOOE (2e afkorting🙃) World Olive Oil Exhibition in Madrid en daarna vindt topchef Alain Caron het heel bizar wat er gebeurde tijdens de AIOOC (3e afkorting 🤣 ) Amsterdam International Olive Oil Competition, 3e editie 2024. Voice over zoals gewoonlijk: woordkunstenaar Gerrit de Hoop, epische muziek zoals nog gewoonlijker van Reiner van Bevervoorde, Fazz Four.
Gaan!
duur: 17 minuten
Seizoen 5, aflevering 1 :
Op de markt is uw gulden
een daalder waard
In deze episode breng ik een bezoek aan Richard Wolny en zijn 'olijfolie wereld 'experience' in Nürnberg. Hij is olijfolie expert, lid van het Duitse olijfolie panel en gewoon een erg leuke gast!
Verder gaan we op bezoek bij DE plek waar de wereldproblematiek in 1 klap opgelost wordt, de weekmarkt in Bussum, bij het koffietentje van Erik. Prangende vragen over #olijfolie worden gesteld door de stamgasten.
duur: 16 minuten
Seizoen 4, aflevering 2:
Echt? uit Albanië?
In deze aflevering praat ik tijdens de horeca beurs Gastvrij Rotterdam met Eva Nastas, plv Ambassadeur van Albanië in Nederland en proeven we een heerlijke Albanese olijfolie. Albanese olijfolie? jazeker, Albanese olijfolie! We 'bumpen' even tegen tv chef Alain Caron aan die op de achtergrond wat fluistert over de komende 3e editie van de Amsterdam International Olive Oil Competition waar hij juryvoorzitter is. Daarna behandelen we een vraag van vaste luisteraar Henk. Henk bedankt!
duur: 14 minuten
Deel 5, december 2020: voedselfraude en fawa
In gesprek met prof dr ir Saskia van Ruth, Wageningen University en Ruud Kager,
horeca-ondernemer, docent en vinoloog.
duur: 31 minuten
Deel 4, september 2020:
vragen van luisteraars
In gesprek met dr Mauro Amelio, hoofd
laboratorium olijfolieproducent en docent
'chemical analysis olive oils' uit Italië en
dr Muge Nebioglu, professional olive oil
taster & foodengineer uit Turkije)
duur: 22 minuten
Deel 6, maart 2021: het
beste van Griekenland
In gesprek met Pavlos Kaplanis van Ben Olive Mill
in Kalamata, Griekenland. Over olijfolie maken,
chocolade met olijfolie in plaats van koffie, Jeroen
Dijsselbloem en waarom maximum snelheid
alleen geld voor toeristen.
duur: 26 minuten
Deel 3, maart 2020:
Portugal en "ik ben gek"
In gesprek met 'ik vertrek' Marije van den
Boogaard, boerin, restaurateur en
olijfoliesommelier.
duur: 22 minuten
Deel 2 , februari 2020:
het mediterrane 'dieet'
In gesprek met Annemieke Jansen, cardioloog
en Janine Jansen, grafische vormgever en
auteurs van de boeken "hartstikke lekker" en "hartstikke mediterraan".
duur: 30 minuten
Deel 1 , januari 2020:
podcast....hoe dan?
brainstorm sessie met vrienden Gerrit de Hoop, stem
acteur, Hidde Meijer, 'gewoon' acteur' en Ruud Kager (zie aflevering 5 ;). Hoe gaan we die podcast nou maken?
duur: 20 minuten